waterman projekt

ujsag
srkd
tele
ado_kesz
letoltheto
testulet
Hírlevél feliratkozás
*  E-mail:
*  Biztonsági kód:

Időjárás
Sarkad
2014. december 20. szombat, 21:47
Tiszta
Tiszta
2°C
Pára: 89%
Előjelzés 2014. december 21. vasárnap
nappal
Változó felhőzet
Változó felhőzet
5°C
éjszaka
Változó felhőzet
Változó felhőzet
-3°C
Előjelzés 2014. december 22. hétfő
nappal
Változó felhőzet
Változó felhőzet
4°C
éjszaka
Felhős
Felhős
2°C
 
Hungarian Romanian GermanEnglish
A fordítást program végzi.

Éden-tavak


Sarkad Város Önkormányzata több lépésben valósította meg a település mértani középpontjában található, napjainkra már festői szépségűvé varázsolt és kedvelt turisztikai helyszínné vált Éden tavak rehabilitációját és fejlesztését. 1996 és 1998 között valósult meg az Éden-tó I. rehabilitációja, majd 2001-ben került sor az Éden-tó II. kialakítására, illetve a Gyepes csatorna kispalló és Gyöngyösi híd közötti szakaszának rehabilitációja.

Az Éden tavak összes vízfelülete 4.17 ha, amelynek horgászati üzemeltetéséhez 12.5 q halra van folyamatosan szükség a halászati előírások szerint.

A tóban előforduló halfajok: ponty, amur, harcsa, csuka, süllő, balin, keszegfélék, kárász, sügér, kevés törpeharcsa.

Havi rendszerességű telepítésekkel igyekszünk a visszafogott mennyiséget pótolni. Az egyedsúly korlátozásnak köszönhetően több kapitális fogás is történt, amelyeket a teljesség igénye nélkül a képgalériában lehet megtekinteni. Horgászegyesületek, cégek, baráti társaságok versenyek céljából előzetes egyeztetés alapján igénybe vehetik továbbra is a tavainkat.

Az igen szép, kulturált környezetben igénybe vehető szolgáltatások:  gyerekeknek játszótér, továbbá főzési lehetőség, a parkosításnak köszönhetően piknikezés, pihenés kellemes környezetben.

Az Éden-tó II. partján található, újonnan épült “Éden” Gyermek és Ifjúsági Tábor a fentieket egybe foglalva szálláshelyet is kínál vendégeinknek, melyről ide kattintva tájékozódhat.

Az utóbbi időben a fotósok is felfigyeltek a festői környezetre, egyre több alkalommal készülnek esküvői fotók.

Különböző versenyeink, éjszakai horgászási lehetőségeink folyamatosan a honlapon olvashatóak, ahogy a horgászkemping építésérői is folyamatosan szolgálunk információkkal!

Megközelítés: Az Éden-tavak a város központjában, a benzinkúttal szemben, a Gyulai út – Anti út kereszteződésével szemben találhatóak!

Az Éden-tavakat 2013. március 15-től a Sarkadi Bárkás Horgász Egyesület üzemelteti.
Az egyesület elnöke: Debreczeni Gábor
Telefon: 06-30/405-35-50